Ervaringen & nieuws

De Zorgriem vergroot de kwaliteit van leven van de gebruiker en biedt in de praktijk veel rust bij familieleden en vrienden. Dit blijkt onder andere uit de vele positieve reacties van familie, vrienden, mantelzorgers en zorginstellingen. Hieronder vindt u de Zorgriem in het nieuws en reacties van gebruikers.

Ervaringen zorginstelling

Willy van Essen, SintMaarten Zorggroep
De eerste kennismaking met de Zorgriem dienstverlening binnen onze zorggroep was zeer leerzaam betreffende de mogelijkheden, we kunnen met dit systeem onze bewoners die een Zorgriem hebben traceren, en zien waar ze zich bevinden. De bediening en werking is zeer accuraat en de bewoner met de zorgriem is eenvoudig te volgen en/of te traceren via de Zorgriem Online Portaal. Hierna hebben we als uitbreiding een veilige zone laten instellen op de Zorgriem en worden we door het systeem gewaarschuwd wanneer een bewoner met de Zorgriem zich buiten deze zone begeeft, dit geeft voor de verplegende en verzorgende een geruststellend gevoel. Onze bevindingen met de Zorgriem zijn volledig van wat we ervan verwacht hadden. Dus al met al zijn we zeer tevreden over het geleverde product. Bedoeling is nu ook om de uitgangsbewaking van MtagBOX aan te gaan aanschaffen en in samen spraak met hun dit te gaan koppelen op ons zuster oproep systeem.

Ervaringen eindgebruikers

Reactie van een partner van een dementerende vrouw die nu een aantal maanden dit GPS systeem gebruikt. Mevrouw reist nog graag, maar is veelal de weg kwijt. Weet niet meer waar zij is, komt soms later thuis. Haar echtgenoot volgt haar via zijn computer tijdens zijn werk en thuis. De volgende ervaringen schreef hij aan ons:Het grote voordeel is dat Suzanne veel relaxter de deur uit gaat omdat ze niet bang hoeft te zijn dat ze voor lange tijd verloren loopt. Als ze niet thuis is op het moment dat ik ‘s avonds uit mijn werk kom, of als ze mij overdag belt met de mededeling dat ze niet weet waar ze zich bevindt, dan heb ik haar binnen tien minuten getraceerd en kan ik haar ofwel zelf gaan halen, ofwel telefonisch naar huis gidsen.

Voor mij is dat natuurlijk ook een heel geruststellend idee. En ik kijk ook wel eens om heel andere redenen naar de bewegingen van de GPS tracker. Vanmorgen bijvoorbeeld moest Suzanne even naar het ziekenhuis en zou er iemand op een bepaalde tijd komen om met haar mee te gaan, en toen keek ik om na te gaan of dat allemaal wel gelukt was. Ook dat is voor mij een geruststelling, evenals een mogelijkheid om in te grijpen als ik zie dat het niet goed gaat.

Een andere reactie van een zoon. Zijn demente vader 76 jaar fietst nog veel, soms wel 40 km per dag. Hij woont op het platteland en is veelal de weg kwijt terug naar huis. Fietst regelmatig naar een voor hem zeer vreemde omgeving, dus buiten zijn eigen regio. Zijn vrouw en (klein) zoon traceren hem op de huiscomputer als hij niet op tijd terug naar huis komt. Politie hoeft niet ingeschakeld te worden. De man lag laatst in een aardappelveld te slapen in de avondzon. Zijn zoon schreef aan ons de volgende reactie: Mijn vader kunnen wij nog veel vrijheid geven met deze GPS apparatuur. Ook kunnen wij hem goed volgen. Omdat op de website van MobileTrack de geschiedenis (precies waar iemand die dag geweest is) kunnen wij lezen welke patronen hij volgt in een week. Dinsdags bijvoorbeeld rijdt hij richting de Belgische grens en maandag naar een ander dorp waar hij vroeger ook veel kwam. Dit is voor mijn moeder (partner) een hele geruststelling. Komt hij niet op tijd thuis, dan weten wij precies waar hij verblijft. Dat scheelt veel zoekwerk, maar ook voelen wij ons nu een stuk rustiger. Hij nog vrijheid, wij minder ongerust. Geweldig!!

De ZorgCentrale ondersteunt!

De Zorgriem dienstverlening wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de ZorgCentrale en biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week professionele ondersteuning bij positiebepaling van de Zorgriem. Medewerkers van de ZorgCentrale hebben uitstekende ervaring in de zorg, voornamelijk door hun zorgachtergrond waardoor de doorlooptijd van hulpopvolging wordt bekort in geval van calamiteiten.

De ZorgCentrale is altijd bereikbaar en ondersteunt u met traceren en lokaliseren waardoor u niet afhankelijk bent van een computer, tablet of smartphone!

Ervaringen

Een heerlijk gevoel

Voor ons is het een enorme opluchting en geruststelling dat de zorgriem in geval van nood goed werkt! In het verleden hebben we veel nare, onzekere momenten beleeft door zoekraakincidenten. Volgens ons hoort dat nu voor altijd tot het verleden, het geeft een heerlijk gevoel!

Snel getraceerd

Het grote voordeel is dat Suzanne veel relaxter de deur uit gaat omdat ze niet bang hoeft te zijn dat ze voor lange tijd verloren loopt. Als ze niet thuis is op het moment dat ik ‘s avonds uit mijn werk kom, of als ze mij overdag belt met de mededeling dat ze niet weet waar ze zich bevindt, dan heb ik haar binnen tien minuten getraceerd en kan ik haar ofwel zelf gaan halen, ofwel telefonisch naar huis gidsen. Voor mij is dat natuurlijk ook een heel geruststellend idee.

Vrijheid

Mijn vader kunnen wij nog veel vrijheid geven met deze GPS apparatuur. Ook kunnen wij hem goed volgen. Omdat op de website van MobileTrack de geschiedenis (precies waar iemand die dag geweest is) kunnen wij lezen welke patronen hij volgt in een week. Dinsdags bijvoorbeeld rijdt hij richting de Belgische grens en maandag naar een ander dorp waar hij vroeger ook veel kwam.

GPS redt levens

Site doorzoeken

 

 MobileTrack

Dotterbloemstraat 1
3053JV Rotterdam
Telephone: +31 (0)88 4646200

Meer contactinformatie

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies, wij bellen u graag terug.